Fusie Artforum & Urban Woorden

Fusie Artforum & Urban Woorden

Posted april 22, 2018

In het najaar van 2017 werd Gil ingeschakeld door Artforum, kunsteducatieve jeugdwerkorganisatie, om een fusie aan te gaan met Urban Woorden.

Artforum vzw wil met deze samenwerking streven naar een organisatie die ruimte maakt voor ongehoorde verhalen. In een samenleving waar de emotionele en sociale ontwikkeling te vaak over het hoofd worden gezien, stimuleert Urban Woorden jong en oud om zichzelf op een creatieve manier uit te drukken. Ze organiseren projecten rond woord- en podiumkunsten, met als insteek urban lifestyle, sociale inclusie en culturele diversiteit.

Gil zorgde voor de zakelijke fusiecoaching die leidde tot een personele eenheid, gezamenlijk financieel beleid en een samensmelten van de beleidsstructuren.

Daarnaast wordt ook de procescoaching in de ontwikkeling van een nieuwe organisatiecultuur en -structuur alsook het analyseren van mekaars’ sterktes en zwaktes door Gil opgenomen. Hierbij bewaakt ze de autonomie van Urban Woorden en een gelijkwaardige samensmelting zodat de meerwaarde van de fusie optimaal bereikt wordt.

  • Gil in gesprek met : Jasper, Adinda, Sekou, Thibaut en Elise van Urban Woorden